''ÇOCUK HAKLARI ÇOCUKKEN ÖĞRENİLİR'' E-TWİNNİNG PROJESİ

Okulumuz Okul Öncesi Öğretmeni Adile Kaynar Kurt'un eTwinning projesidir.

ÇOCUK HAKLARI ÇOCUKKEN ÖĞRENİLİR

Çocukların sahip olduğu hakları bilmesi, kullanması ve yaşatması demokratik bireylerin yetişmesine büyük katkı getirir. Çocuk hakları için öğrenmenin ilkesi ise, çocukların öğrendikleri bu hakları,sınıf okul ve toplumda kullanabilmeleri teşviki ön görür.

Çocuk dünyadır, toplumun bir parçasıdır ve her çocuk bir varolma mücadelesi içindedir. Bu mücadelede onları destekleyecek en temel unsur çocuk haklarıdır. Çocuk hakları, insan haklarının bir parçasıdır. Bu nedenle çocuklar olmaksızın bir toplum düşünülemeyeceği gibi, çocuk hakları uygulanmadan da insan haklarının istenilen düzeye yükselmesi mümkün olmayacaktır.

Çocuk haklarını sadece anlatmak değil benimsetmek nedeni ile yapılan projemizde 11 ana tema belirlenmiştir. Bu temaların kapsayıcılığında öğrencilerimize çocuk hakları evrensel beyannamesini öğreterek hayatlarına yansıtmalarını sağlayacağız.

09-01-202109-01-202109-01-202109-01-202109-01-202109-01-2021